Monday, November 5, 2007

Sidumistoa lapsekandmiskursused ja individuaalnõustamine

Lapsekandmiskursused Arengu Keskuses Avitus Tallinnas Kadaka tee 141.

Algkursus "Lähedus on luule":

Pühapäeval, 18. novembril 2007 kell 10.30-12.30
Pühapäeval, 16. detsembril 2007 kell 10.30-12.30

Kursuse sisu:

* miks lapse kandmine üldse hea on,
* lapsekandmise põhitõed (kuidas on hea või mitte nii hea last kanda),
* hea lapsekandmisvahendi omadused ehk kuidas valida lapsekandmisvahendit,
* lapsekandmise nipid külmal ja soojal ajal,
* smokivööga rist - pika lina sidus, mille variandid sobivad vastsündinueast kuni lapse rinnal kandmise aja lõpuni (see aeg võib kandja soovi korral kesta kasvõi mitu aastat),
* lame mittelibisev sõlm,
* rõngaslina kasutamine.

Kursuse hinnad:

Ühele õppijale 100.-
Kahele õppijale samast perest 150.-

Hea teada:

* Kohapeal on olemas linad ja nukud sidumise harjutamiseks ning paber ja pliiatsid märkmete tegemiseks.
* Hea on harjutada ka oma lapsega, kui see hetkel lapsele sobib.
* Kui võtate lapse kursusele kaasa, võiksite võimalusel võtta kaasa ka abikaasa või muu tugiisiku, kes aitab lapsega tegeleda, et õppija saaks paremini keskenduda õppimisele. Kui tugiisik ise linasidumist ei õpi, tuleb maksta ainult ühe õppija eest. Kui õpite mõlemad, saate näiteks siduda kordamööda. Seda, kes õpib ja kes ei õpi, võib ka kohapeal vastavalt vajadusele ümber otsustada. :)
* Läbitud teemade osas on järelnõustamine tasuta, seega olge julged helistama või kirjutama, kui kursusel õpitu kodus ikkagi välja ei tule või tekib mingeid küsimusi! Näiteks võib lapseootuse ajal nukuga harjutades kõik lihtne tunduda, kuid päris last on hirmutav üksi linasse siduma hakata. Kui nii juhtub, siis saame kokku ja seome koos!


Lapsekandmise individuaalnõustamine.

On võimalik kokku leppida individuaalnõustamine teisipäeva või kolmapäeva hommikuks kell 10.00-12.00 Arengu Keskuses Avitus (Kadaka tee 141, Tallinn) paralleelselt Avituse emade rühmadega, mis algavad tavaliselt kell 10.30. Individuaalkonsultatsioone saab muul ajal teha ka mujal, näiteks sidumishuvilise kodus.

Individuaalkonsultatsioonide hinnad:

Tallinnas Arengu Keskuses Avitus emaderühma ajal algajale linatajale* või seljasiduste õppijale 150.-

Edasijõudnute* nõustamine rinna- ja puusasiduste osas Avituse emaderühmade ajal tasuta.
Sauel 100.-
Keilas, Tallinnas ja Laagris 150.-
Mujal Eestis kokkuleppel.

* Algaja on antud kontekstis inimene, kes pole varem üldse last kandelinasse sidunud või on küll iseseisvalt sidunud, kuid see pole hästi õnnestunud. Kogenud linataja on siin siis inimene, kes on linaga juba sinasõber, oskab kasvõi üht sidust hästi, teab lapsekandmise üldisi põhimõtteid ja soovib lihtsalt mõnda sidust või nippi juurde õppida. Kogenud linataja haarab uusi siduseid reeglina lennult, algajale põhja andmine on tähelepanu, süvenemist ja aega nõudev töö. Ka seljasiduste harjutamine tahab rahulikku süvenemist ja aega.


Hea lapsevanem!

Kui kursuse või nõustamise hind on Sinu perele liiga suur, ole julge ja ütle seda! Kuigi nõustamine on üks osa minu tööst, millega ma end ära püüan elatada, ei pea ükski laps jääma kandmata ainult sellepärast, et tema vanematel on hetkel majanduslikult raske! Sinu lähedane suhe oma lapsega on mulle tähtsam kui raha, mille oma teadmisi ja oskusi jagades võiksin teenida.

Kui soovid õppida seljasiduseid, palun anna sellest teada! Kui vähemalt kaks inimest on vastavat soovi avaldanud, leiame koos sobiva seljasiduste kursuse aja.

Kuna kursustel osalejate arv on piiratud, palun sidumisnõu soovijail kindlasti registreeruda! Registreeruda saab telefonil 56 577 447 või e-posti aadressil sidumistuba@gmail.com.

Arengu Keskuse Avitus kohta leiad lähemat infot aadressilt www.avitus.ee
Avituse emaderühmade täpsem info on aadressil http://arengukeskusavitus.blogspot.com/

Lugupidamisega

Anne-Ly Rõuk
Lapsekandmisnõustaja


Kontaktandmed:

FIE Anne-Ly Rõuk
e-post: sidumistuba@gmail.com
tel: 56 577 447
http://pipitriu.kolhoos.ee/sidumistuba/
arvelduskonto: 221037654350 Hansapank

No comments: