Tuesday, November 27, 2007

piparkoogihommikuidee 3.12

kallid
Avituse listi ja blogi lugejad
emade ja tulevaste emade tugirühma osalejad ja teised huvilised

Pakun ideena välja piparkoogihommiku-töötoa analoogselt Janne pelmeenitöötoaga
(http://arengukeskusavitus.blogspot.com/2007/11/e-511-pelmeenikoolitus-ja-retspetid.html)
minu juures järgmisel esmaspäeval 3.12. Üritaksin ise igaljuhul sel päeval piparkoogitainast meisterdada ja soovijad võivad seltsi tulla. Ja tehtud taigna kohapeal kookideks küpsetada võime loomulikult ka (ps. taignarullide ja piparkoogivormidega on mul kohapeal kehvasti, osalejad võivad kaasa tuua :)

Lähtuvalt eelnevast kogemusest pakuks "reegliteks" välja, et alustada üritaks kella 10 ajal ja lõpetaks hiljemalt kell 1 (kui tited muutuvad uniseks-pahuraks).
Vajadusel võin oma autoga aidata kohale ja ära liiklemisel.
Oleks tore, kui osalejatest oleks keegi üks, kes plaanib oma ajakavasse minu aitamise pärast üritust koristamisel (mis võib toimuda ka nt pärast aitaja tite magamasõitmist/kärutamist/linatamist).
Osavõtumaksuks võiks seekord olla vabatahtlik annetus taignamaterjali kulude katteks vastavalt osaleja soovile ja võimalustele.

Tulijatel palun endast kindlasti teada anda minule isiklikult või telefonil 5034712. Et ma teaksin, keda teavitada, kui midagi muutub, kellegi transportimisega seoses kellaaeg nihkub vms.

See retsept, mille järgi mina juba mitu aastat olen piparkoogitainast meisterdanud, on nami-nami retseptikogus nime all "krõbedad piparkoogid" http://www.nami-nami.pri.ee/recipe/recipe.php?q=detail&pID=2375 :
Koostis
1.5 dl mett
2 dl fariinsuhkrut
2 tl kaneeli
2 tl kardemoni
2 tl nelki
0.5 tl soola
250 g võid
2 muna
7 dl nisujahu
3 tl söögisoodat
1 dl jahvatatud mandleid
soovi korral noaotsatäis jahvatatud musta pipart
Foto © Nami-nami
Valmistamine
Kuumuta potis mesi, suhkur ja maitseained (klõpsa fotol! Soovi korral veidi pipart) ning lisa või. Kui või on sulanud, lase veidi jahtuda.
Siis klopi hulka munad. Lõpuks sega juurde jahu ja sooda segu ning mandlid.
Mida rohkem sa tainast segad, seda muredamad tulevad piparkoogid. Hoia tainast vähemalt järgmise päevani külmas.
Vormi piparkoogid ja küpseta neid 180kraadises ahjus 10 minutit.
Soovi korral kaunista glasuuriga.
NB! Kardemoni ja nelgi asemel võib kasutada valmis piparkoogimaitseainet.

päikeselist novembrilõppu

katt...
emade ja tulevaste emade tugirühma vedaja

käesolev teade on avalikult kättesaadav minu ja avituse blogides

1 comment:

Katrin said...

täna tegime, tuli hea nagu alati, tundus alguses vedel ja segasin veel jahu juurde. pärast külmkapis läks kõvemaks ka.
maitseainete asemel kasutasin valmis piparkoogimaitseainet, sest mina pole veel õppinud kodusel teel nelki jahvatama.
mandlite asemel panin kookoshelbeid, kuna need juhtusid parasjagu kodus olema.
ja soodat panin kahe teelusika asemel pool ja kerkisid ikka.