Sunday, January 27, 2008

Loovustuba veebruaris

Loovustoas osalemine on tasuta, kuid vastavalt teemale võib olla vaja kaasa võtta mõningaid materjale või töövahendeid.

Pühapäeval, 10. veebruaril 2008 kell 10.30-12.30 saab Avituse loovustoas kleepida paberkollaaži. Teema avalikustatakse kohapeal, et tulemus oleks spontaanne. Võib kasutada mitut tehnikat, näiteks lõigata välja valmis pilte ja kujundeid ning neist uue pildi kokku kleepida, võib lõigata või rebida värvilisest paberist tükikesi/kujundeid ja neist mosaiigi luua, aga võib ka neid võtteid omavahel kombineerida. Töövahendid on järgmised:

  1. Paksem paber töö põhjaks – olemas A4 ja A3 suuruses valge joonistuspaber. Kui soovid teist värvi või teise suurusega paberit, palun võta see ise kaasa!
  2. Värviline paber (ka pakkepaber, šokolaadi- ja kommipaberid, tapeet, ajakirjad, reklaamlehed vms) – palun võta ise kaasa, mis kodus silma ja näppu jääb! Natuke on pabereid, vanu postkaarte ja reklaamlehti kohapeal ka, aga põnevam on, kui igaüks midagi ise ka kaasa võtab. Kindlasti saab pabereid omavahel vahetada ka, kui naabri kataloogist või vanalt pakkepaberilt paistab just õige värvitoon või pilt.
  3. Käärid – mõned väiksemad ja ühed suuremad käärid on kohapeal olemas, aga kui Sul on kodus mõnusad ja oma käe järgi sisse töötatud käärid, võiksid need kaasa võtta. Kui soovid kasutada rebimistehnikat, pole kääre vaja.
  4. Liim – olemas peotäis liimipulki ja üks PVA moodi liim. Kui eelistad muud liimi, palun võta see kaasa!

____________________________________________________________________

Kuna 24. veebruar on riigipüha, toimub veebruari teine töötuba LAUPÄEVAL, 23. veebruaril kell 10.30-12.30.

Meisterdame sel korral vanadest CD-plaatidest ja muust käepärasest ruumilise õnnitluskaardi. Seekord tuleks materjalide kogumiseks pisut rohkem aega varuda ja enda ümber lahtiste silmadega ringi vaadata. Töövahendid on järgmised:

  1. Paksem paber kaardi põhjaks – olemas valge joonistuspaber ja mõned lehed värvilist kartongi.
  2. Vana CD-plaat – olemas.
  3. Värviline paber (ka pakkepaber, tükk tapeeti, huvitava mustriga salvrätik, pitsiriba vms) plaadile tausta ja/või väiksemate kaunistuste tegemiseks – üht-teist olemas, aga palun võta ise ka midagi kaasa, mis koduses majapidamises silma jääb ja tundub sobivat!
  4. Mitu ühesugust postkaarti või reklaamlehte, korduva motiiviga pakkepaber, tapeet vms, millest on võimalik välja lõigata mitu ühesugust motiivi (reljeefsete kujundite loomiseks) palun võta ise kaasa! Kujundeid saab teha ka värvilisest paberist või ise joonistada (tavaline värviline paber, värvipliiatsid ja õlipastellid on Avituses olemas), seega võid ise otsustada, mida täpselt kaasa võtad.
  5. (Paksem) kahepoolne teip – olemas.
  6. Liim – olemas peotäis liimipulki, üks PVA moodi liim ja kuumaliimipüstol.
  7. Käärid – mõned väiksemad ja ühed suuremad käärid on kohapeal olemas, aga kui Sul on kodus mõnusad ja oma käe järgi sisse töötatud käärid, võiksid need kaasa võtta. Väiksemate ja keerukamate detailide lõikamiseks on head terava otsaga maniküürikäärid.
  8. Jupp paela, nööbid, pärlid, tükk pitsi, tuletikud, õunaseemned vms, mida veel võiks kaardile kleepida – võid võtta kaasa, mis kodus silma jääb. Avituses on katkisi klaasist jõuluehteid (neid saab peeneks teha ja kaardile helkima kleepida), nahatükke, kangajääke. Igasugu prahist on võimalik teha imeilusaid asju, kui seda prahti tavapärasest erineva pilguga vaadata!

Peale tööde valmimist saavad osalejad soovi korral oma tööst ja sellega seonduvatest mõtetest rääkida. Joogiks pakutakse sooja teed, küpsised või muud krõbuskid võib soovi korral ise kaasa võtta.

Töötuba juhatab Anne-Ly Rõuk. Palun registreeruda tel 56 577 447 või annerouk@avitus.ee


Jaanuari töötubade pildid on üleval aadressil http://picasaweb.google.com/sidumistuba

1 comment:

Katrin said...

täname 23. veebruari mõnusa loovustoa eest :) katsetasime ära laste ja lapsehoidjaga loovustoas käimise ja püüame teinekordki lapsehoidjat kaasa meelitada. mulle tegelikult meeldis ka väga väikeses seltskonnas meisterdamine - et tore kui rahvast juurde tuleb, aga vähekesi on ka väga mõnus :)